Italian Veggie

Italian Veggie – typowa włoska ciabatta ze świeżym delikatnym serkiem kanapkowym, plastrami cukinii z przyprawami oraz świeżą sałatą karbowaną i świeżymi pomidorami.

Danie wegetariańskie

Składniki:

  • Snack to go – ciabatta – 1 szt.
  • serek kanapkowy 10 g
  • cukinia 2 plastry (spód)
  • cukinia 3 plastry (góra)
  • bułka tarta do panierki 20 g
  • jajko do panierki 15 g
  • pomidory 2 plastry
  • sałata karbowana 2 liście
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Cukinię pokroić wszerz na 2 grube plastry, doprawić solą i pieprzem. Panierować w jajku i mące. Podsmażyć na małej ilości oleju (lub panierowane plastry cukinii posmarować olejem i zapiec na złoto w piecu). Następnie pokroić cukinię wzdłuż na 3 cienkie plastry, lekko doprawić i podsmażyć lub lekko podpiec.

Snack to go – ciabattę naciąć do 4/5 długości i posmarować serkiem kanapkowym. Na to położyć dwa liście sałaty, obsmażone i schłodzone plastry cukinii, dwa plastry pomidora (doprawione solą i pieprzem) oraz trzy plastry cukinii na wierzch.