Rozkosz smaku płynąca z pieczywa… Zapraszamy do zapoznania się z markami pieczywa, które w kilku krokach możecie Państwo otrzymać z naszych produktów:
FermFresh-Goldling, FermFresh-Roggen oraz FermFresh-Kürbis.

Natura Zbóż
Chleb mieszany z przewagą żyta – doskonałe połączenie ziaren żyta i kiełków pszenicy w chlebie o przeważająco żytnim charakterze. Jednakże przez zawartość mąki pszennej chleb posiada delikatniejszy miękisz od typowego chleb żytniego. Niepowtarzalny smak chleba płynie z naturalnych i całych- nieprzetworzonych składników zbóż z delikatnie wyczuwalnym , naturalnym zakwasem żytnim.

Pieczywo Dar Zbóż
Kiełki pszeniczne – idealne uzupełnienie w smacznym pieczywie. Pieczywo z kiełkami pszenicy otwiera wiele wspaniałych możliwości dla fizjo- logii żywienia i zdrowotnych wartości naturalnego sposobu odżywiania się. Pieczywo zawiera ważne składniki odżywcze zawarte w kiełkach przenicy m.in. składniki balastowe i mineralne, a także witaminęy: B1, B2, C oraz E.

Ziarno Żyta
Chleb żytni z pełnymi ziarnami żyta o bogatej wartości odżywczej i znaczeniu dla codziennej diety. Pieczywo jest świetnym źródłem składników mineralnych, szczególnie manganu, magnezu, fosforu, potasu, żelaza, krzemu, fluoru, wapnia, sodu i jodu. Zawiera witaminy z grupy B (B2, B6, niacyna, kwas foliowy) oraz witaminy E. Charakteryzuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego.

DynioVit
Chleb DynioVit to pieczywo pszenno – żytnie o dużym udziale mąki żytniej z zawartością pestek oraz soku z dyni – otrzymywanego z jej miąższu. Pestki dyni charakteryzują się brakiem cholesterolu, dużą zawartością błonnika oraz białka i składników mineralnych, np. żelaza, cynku, selenu i kwasu foliowego. Sok z miąższu dyni jest niskokaloryczny i łatwostrawny a także posiada szereg składników pożądanych w codziennym jadłospisie, w tym witamin i minerałów,przede wszystkim witaminy C, witamin z grupy B, kwasu foliowego oraz karotenoidów.

Snack To Go
Snack to go – przekąska „na drogę” prosto z piekarni! To odpowiedź na tzw. „mobile eater”, współczesnego konsu- menta, który je poza domem, w międzyczasie lub zamiast dania głównego posila się rozmaitymi przekąskami – to już codzienność…Są idealne do wypiekania w sklepie dzięki czemu otrzymujecie Państwo świeże pieczywo kilka razy dziennie. Produkt jest łatwy do przygotowania dzięki prostemu oddzielaniu pieczywa (wypiek modułowy- sztuka przy sztuce na blasze 60 x 40), z którego otrzymać możemy różnorodne smaki.







