
Inspiracje smakiem
Do Chlebowego Ciasta

Burger buła – wyśmienita bułka hamburgerowa z ziarnami żyta, kiełkami pszenicy i naturalnym zakwasem żytnim. Typowy, regularny miękisz – „hamburgerowy” z ciemnym odcieniem, lśniącą skórką oraz widocznymi ziarnami.
Składniki:
- 1 szt. Burger Buła
- 110 g mięsa wołowego
- 2 plastry cukinii cięte wzdłuż
- 2-3 plastry czerwonej cebuli
- 1-2 plastry sałaty karbowanej
- 1-2 plastry czerwonej papryki (cięta w szerz)
- 1 ząbek czosnku (mały)
- 1 łyżeczka szczypiorku (siekanego)
- opcjonalnie plaster żółtego sera, pieprz i sól
Sos:
- jogurt typ grecki (200g),
- 3 łyżki majonezu,
- 2-3 ząbki czosnku,
- pieprz ,
- sól oraz odrobina cukru
Sposób przygotowania:
Mięso – doprawić solą i pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem, dodać odrobinę jaja (ok 1 szt. na 400 g mięsa) ugnieść i uformować kotlet-burger. Mięso upiec na grillu lub w piekarniku ok 5 min z każdej strony w temp. 200°C.
Burger – przekroić bułkę następnie posmarować dwie części sosem. Układać kolejno na spodzie: sałatę, cukinię (grillowaną lub zapiekaną), cebulę, paprykę, świeżo grillowany kotlet (opcjonalnie ser), całość posypać szczypiorkiem i przykryć bułką.

Firma Uniferm
UNIFERM jest producentem surowców piekarniczych działającym w całej Europie. Może poszczyci się ponad 250 letnią tradycją produkcyjną i dystrybucyjną. Od 25 lat na firma obecna na rynku polskim.
Produkty FermFresh
UNIFERM Polska oferuje swoim klientom bogaty asortyment: drożdży piekarskich, polepszaczy do chleba i bułek, mieszanek oraz środków dla cukiernictwa.