
Inspiracje smakiem
Italian Veggie

Italian Veggie – typowa włoska ciabatta ze świeżym delikatnym serkiem kanapkowym, plastrami cukinii z przyprawami oraz świeżą sałatą karbowaną i świeżymi pomidorami.
Danie wegetariańskie
Składniki:
- Snack to go – ciabatta – 1 szt.
- serek kanapkowy 10 g
- cukinia 2 plastry (spód)
- cukinia 3 plastry (góra)
- bułka tarta do panierki 20 g
- jajko do panierki 15 g
- pomidory 2 plastry
- sałata karbowana 2 liście
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Cukinię pokroić wszerz na 2 grube plastry, doprawić solą i pieprzem. Panierować w jajku i mące. Podsmażyć na małej ilości oleju (lub panierowane plastry cukinii posmarować olejem i zapiec na złoto w piecu). Następnie pokroić cukinię wzdłuż na 3 cienkie plastry, lekko doprawić i podsmażyć lub lekko podpiec.
Snack to go – ciabattę naciąć do 4/5 długości i posmarować serkiem kanapkowym. Na to położyć dwa liście sałaty, obsmażone i schłodzone plastry cukinii, dwa plastry pomidora (doprawione solą i pieprzem) oraz trzy plastry cukinii na wierzch.

Firma Uniferm
UNIFERM jest producentem surowców piekarniczych działającym w całej Europie. Może poszczyci się ponad 250 letnią tradycją produkcyjną i dystrybucyjną. Od 25 lat na firma obecna na rynku polskim.
Produkty FermFresh
UNIFERM Polska oferuje swoim klientom bogaty asortyment: drożdży piekarskich, polepszaczy do chleba i bułek, mieszanek oraz środków dla cukiernictwa.