FermFresh®

Marki Pieczywa

Rozkosz smaku płynąca z pieczywa… Zapraszamy do zapoznania się z markami pieczywa, które w kilku krokach możecie Państwo otrzymać z naszych produktów: FermFresh-Goldling, FermFresh-Roggen oraz FermFresh-Kürbis.

Jaglak

Chleb żytnio- pszenny z kaszą jaglaną.

Chleb mieszany z przewagą żyta, z widocznymi drobinami kaszy jaglanej. Łączy w sobie żytnią wyrazistość z pszenną delikatnością i swojskim charakterem jagły, nawiązując smakiem do słowiańskiej tradycji.


 

Jagłowit

Chleb pszenno- żytni z kaszą jaglaną.

Prawdziwy polski chleb, którego szlachetny smak podkreślają jagły- źródło sytości i zdrowia! Delikatny charakter miękiszu oraz znaczna ilość kaszy jaglanej przywołują klimat starosłowiańskich potraw.


 

Miodowy Orkisz

Chleb z ziarnami orkiszu, na zakwasie orkiszowym, wzbogacony miodem.

Orkisz stanowi bogate źródło cennych dla organizmu składników odżywczych. W porównaniu do pszenicy zwyczajnej cechuje się niższą wartością energetyczną i jednocześnie wyższą zawartością białka, tłuszczu, błonnika pokarmowego i wartościowych witamin, czy składników mineralnych. 


 

Obfitość Zbóż

Chleb żytnio- pszenny z całymi ziarnami orkiszu, na zakwasie orkiszowym, wzbogacony miodem.

Wysoka zawartość orkiszu oraz przewaga mąki żytniej sprawia, że Chleb Obfitość Zbóż posiada cenniejsze walory odżywcze przy niższej kaloryczności niż tradycyjny wypiek, dlatego też jest uznawany za dobry wybór dietetyczny. Dodatkowo pełnowartościowe białko oraz nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w ziarnach orkiszu pomagają utrzymać zbilansowaną gospodarkę wartości odżywczych.


 

Natura Zbóż

Chleb mieszany z przewagą żyta – doskonałe połączenie ziaren żyta i kiełków pszenicy w chlebie o przeważająco żytnim charakterze. Jednakże przez zawartość mąki pszennej chleb posiada delikatniejszy miękisz od typowego chleb żytniego. Niepowtarzalny smak chleba płynie z naturalnych i całych- nieprzetworzonych składników zbóż z delikatnie wyczuwalnym , naturalnym zakwasem żytnim.
 

Pieczywo Dar Zbóż

Kiełki pszeniczne – idealne uzupełnienie w smacznym pieczywie. Pieczywo z kiełkami pszenicy otwiera wiele wspaniałych możliwości dla fizjo- logii żywienia i zdrowotnych wartości naturalnego sposobu odżywiania się. Pieczywo zawiera ważne składniki odżywcze zawarte w kiełkach przenicy m.in. składniki balastowe i mineralne, a także witaminęy: B1, B2, C oraz E.
 

Ziarno Żyta

Chleb żytni z pełnymi ziarnami żyta o bogatej wartości odżywczej i znaczeniu dla codziennej diety. Pieczywo jest świetnym źródłem składników mineralnych, szczególnie manganu, magnezu, fosforu, potasu, żelaza, krzemu, fluoru, wapnia, sodu i jodu. Zawiera witaminy z grupy B (B2, B6, niacyna, kwas foliowy) oraz witaminy E. Charakteryzuje się dużą zawartością błonnika pokarmowego.
 

DynioVit

Chleb DynioVit to pieczywo pszenno – żytnie o dużym udziale mąki żytniej z zawartością pestek oraz soku z dyni – otrzymywanego z jej miąższu. Pestki dyni charakteryzują się brakiem cholesterolu, dużą zawartością błonnika oraz białka i składników mineralnych, np. żelaza, cynku, selenu i kwasu foliowego. Sok z miąższu dyni jest niskokaloryczny i łatwostrawny a także posiada szereg składników pożądanych w codziennym jadłospisie, w tym witamin i minerałów,przede wszystkim witaminy C, witamin z grupy B, kwasu foliowego oraz karotenoidów.
 

Snack To Go

Snack to go – przekąska „na drogę” prosto z piekarni! To odpowiedź na tzw. „mobile eater”, współczesnego konsu- menta, który je poza domem, w międzyczasie lub zamiast dania głównego posila się rozmaitymi przekąskami – to już codzienność…Są idealne do wypiekania w sklepie dzięki czemu otrzymujecie Państwo świeże pieczywo kilka razy dziennie. Produkt jest łatwy do przygotowania dzięki prostemu oddzielaniu pieczywa (wypiek modułowy- sztuka przy sztuce na blasze 60 x 40), z którego otrzymać możemy różnorodne smaki.
 

Burger Buła

Bułka typu hamburger z ziarnami żyta, kiełkami pszenicy oraz naturalnym zakwasem żytnim. Typowy regularny miękisz „hamburgerowy” z ciemnym odcieniem. Bułka z lśniącą skórką i widocznymi ziarnami.
 

Sandwich Bagietka

Mini bagietka kanapkowa z kiełkami pszenicy, pełnymi ziarnami żyta i naturalnym zakwasem żytnim. Lekki miękisz typowy dla bagietki z widocznymi ziarnami w miękiszu.
 

Panini

Pieczywo kanapkowe w stylu włoskiej ciabatty z dużymi porami w miękiszu oraz widocznymi ziarnami żyta, w wersji grillowanej..
 

Koktajlowe bułeczki z dynią

Bułki pszenne o charakterystycznym, trójkątnym kształcie z pestkami oraz sokiem z dyni.
 

Dyniowe Żyto

Chleb z przewagą mąki żytniej, pestkami dyni i sokiem z dyni.
 

Sandwich Light

Niezwykle lekki chleb pszenno- żytni z pełnymi ziarnami żyta oraz nutą naturalnego zakwasu żytniego. Pieczywo o delikatnym miękiszu i chrupiącej, lśniącej skórce.
 

Słodowe Żyto

Chleb z przewagą mąki żytniej o charakterystycznej barwie i wyraźnie słodowo – żytnim smaku, z jęczmieniem oraz ziarnami.
 

Chleb Buena Vita

Chleb długo wyrastający o charakterystycznym, luźnym i delikatnym miękiszu (z większymi dziurami) oraz bogactwem ziaren.
 

Ziarno Gryki

Chleb pszenny z całymi ziarnami gryki. Rustykalny chleb pszenny uzupełniony naturalnym smakiem całych ziaren gryki w kreacji posypki kaszy manny.
 

Gryczanin

Chleb żytnio – pszenny z całymi ziarnami gryki. Nowatorska, owalna forma chleba to całkowita innowacja w estetyce podania pieczywa. Połączenie żytniego charakteru ze swojskim smakiem świeżych ziaren gryki.
 

Firma Uniferm

UNIFERM jest producentem surowców piekarniczych działającym w całej Europie. Może poszczyci się ponad 250 letnią tradycją produkcyjną i dystrybucyjną. Od 25 lat na firma obecna na rynku polskim.

Produkty FermFresh

UNIFERM Polska oferuje swoim klientom bogaty asortyment: drożdży piekarskich, polepszaczy do chleba i bułek, mieszanek oraz środków dla cukiernictwa.

Social Media