Produkty marki Uniferm

FermFresh®

Innowacyjna linia produktowa opracowana na podstawie 250 letniego doświadczenie i wiedzy z zakresu procesów fermentacji. Produkt w postaci świeżej pasty do wytwarzania rozmaitych rodzajów pieczywa i nadawania mu jakże indywidulanej charakterystyki oraz smaków – to idea FermFresh

FermFresh®-Dinkel

Świeży produkt fermentacyjny z całymi ziarnami orkiszu, zakwasem orkiszowym wzbogacony miodem. Bilans orkiszu wynosi ponad 50%, co czyni produkt FermFresh-Dinkel bardzo wartościowym. Jego wszechstronne zastosowanie (chleb, pieczywo drobne, przekąski) oraz łatwość użytkowania sprawia, że jest on chętnie stosowany w piekarniach.
 

Polecane dozowanie: wg danej receptury

FermFresh Dinkel

FermFresh®-Golding

Kiełki pszenicy w zakwasie żytnim, bogate w składniki mineralne i witaminy, do produkcji chleba oraz pieczywa drobnego. Zakwas żytni zawarty w składzie produktu UNIFERM FermFresh-Goldling zapewnia doskonały smak i aromat pieczywa, a pozostałe składniki jak np. syrop z buraka cukrowego, płatki ziemniaczane, nadają indywidualny charakter pieczywu oraz wpływają na jego świeżość i smak.
 

Polecane dozowanie: wg danej receptury

FermFresh®-Roggen

Pełne ziarna żyta w zakwasie żytnim, gotowe do zastosowania w pieczywie, do chleba oraz pieczywa drobnego. Chleb „Ziarno Żyta” z zawartością pełnych ziaren jest źródłem najbardziej zrównoważonej energii. Pełne ziarno żyta to kompozycja białek, węglowodanów, tłuszczy, witamin i substancji mineralnych w najodpowiedniejszych proporcjach dla codziennej diety.
 

Polecane dozowanie: wg danej receptury

FermFresh®-Kürbis

Ukwaszone pestki dyni w soku z dyni, do produkcji chleba marki DynioVit, Dyniowe Żyto oraz bułek dyniowych. UNIFERM FermFresh-Kürbis jest produktem z innowacyjnej linii „fresh”- świeżych dodatków fermentacyjnych do produkcji pieczywa. UNIFERM FermFresh-Kürbis to kombinacja wysokiej zawartości soku oraz pestek dyni, ukwaszona, gotowa do zastosowania w pieczywie (bez konieczności dodawania kwasu do chleba)!
 

Polecane dozowanie: 20% na mąkę

FermFresh®-GerstenMalz

Produkt oparty głównie na jęczmiennym słodzie ponadto m.in.: ziarnach pszenicy, nasionach lnu oraz otrębach owsianych. Zawartość zakwasu żytniego, przy tym dodatkowe ukwaszenie produktu dopełnia smak i aromat pieczywa sprawiając, że nie trzeba dodatkowo stosować kwasu w recepturze ( do większości chlebów). Do pieczywa marki BuenaVita oraz Słodowe Żyto.
 

Polecane dozowanie: wg danej receptury

FermFresh®-Buchweizen

Świeży produkt fermentacyjny na bazie całych, obłuszczonych ziaren gryki. Naturalne ziarna gryki z pełnią swoich wartości odżywczych oraz zdrowotnych w żytnim zakwasie. Gryka w formie ziaren jest bardzo wartościowym składnikiem w codziennej diecie, zawiera wiele istotnych witamin m.in. z grupy B oraz białko, najlepiej przyswajalne spośród innych białek zbóż.
 

Polecane dozowanie: 20% na mąkę

FermFresh®-Dinkelsauer

Fermentacyjny zakwas orkiszowy z octem jabłkowym i solą. W produkcie UNIFERM FermFresh® Dinkelsauer orkisz został poddany łagodnemu procesowi fermentacji tworząc zakwas orkiszowy, a smak całości dopełnia niewielki udział octu jabłkowego i soli. Połączenie to zapewnia naturalną świeżość pieczywa oraz typową nutę orkiszu.
 

Polecane dozowanie: wg danej receptury

Firma Uniferm

UNIFERM jest producentem surowców piekarniczych działającym w całej Europie. Może poszczyci się ponad 250 letnią tradycją produkcyjną i dystrybucyjną. Od 25 lat na firma obecna na rynku polskim.

Produkty FermFresh

UNIFERM Polska oferuje swoim klientom bogaty asortyment: drożdży piekarskich, polepszaczy do chleba i bułek, mieszanek oraz środków dla cukiernictwa.

Social Media